Lidt mere julebagūüėä

I √•r har der v√¶ret rimeligt gang i julebagning. Pebern√łdder forsvinder n√¶sten hurtigere end jeg kan n√• at bage dem, s√• der er kommet begr√¶nsning p√•. N√¶ste √•r tror jeg, at jeg laver en giga portion dej i starten af december. S√• kan jeg dele det i 24 mindre dele og putte i fryseren, s√• der er lidt til hver dag.

Sidste √•r fors√łgte jeg mig med vaniliekranse, men det var ikke nogen succes. Jeg var s√• heldig, at Anne Eva en dag kom med en dims til r√łremaskinen, s√• jeg kan lave dem med hj√¶lp fra maskinkraft. Det er s√• meget lettere og bestemt ikke sidste gang de skal bages. Jeg har et lille problem med den dims. Jeg kan nemlig slet ikke se, hvad nr 2 fra venstre skal bruges til??ūü§®ūü§Ē

En af traditionerne p√• Christians√ł skole er juleafslutningen et par dage f√łr ferien starter. Det er for√¶ldrer√•det, der st√•r for det. Alle medbringer noget julel√¶kkerier til f√¶lles forn√łjelse og s√• serveres der “gl√łgg” til alle. Det plejer at v√¶re et par hyggelige timer, hvor b√łrn og voksne f√•r snakket og √łnsket hinanden gl√¶delig jul.

Hos os har det med at udvikle sig lidt, n√•r julel√¶kkerierne skal forberedes. For to √•r siden havde vi juleroulade med p√• skolen og sidste √•r var der gr√łnne kokosmakroner, der skulle ligne grantr√¶er. Da vi endnu ikke havde n√•et at bage og pynte peberkager, fik jeg bagt dem og Luna hjalp med at pynte. Desv√¶rre har jeg kun 6 skruedimser til tylerne, s√• vi m√•tte spare p√• farverne. Til min skr√¶k kunne jeg konstatere, at jeg har bagt alt for lidt p√• det seneste, for flere af farverne var udl√łbet. Men de vigtigste farver duede stadig. Vi hyggede ret meget med at pr√łve at udf√łre de ideer vi havde, med svingende resultater. Der er ingen tvivl om, at Lunas evner er markant bedre end mine. Men vi endte begge med √łmme fingre og h√•ndled efter at have pyntet i et par timer. Til sidst fik vi hj√¶lp fra Albert, der ogs√• ville pr√łve.

I dag skal jeg have lavet lidt chokolade, men s√• er det vist ogs√• ved at v√¶re slut – p√• denne side af julūüėČ

2 thoughts on “Lidt mere julebagūüėä

  1. Pingback: Adventsfest – og andre traditioner i december | kringlet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s