En stor og vigtig dag

Om 9 måneder skal Victor på efterskole. Det har desværre ikke været lige så nem en proces, som det var med de store. Med Mads og Luna har vi aldrig været i tvivl om, hvor de skulle hen efter 7.kl, som er det tidspunkt, man som barn flytter fra Christiansø. Mads kom tilbage til sin gamle skole i Odense og senere på Rudehøj efterskole i Odder. Luna er igang med sit 3. år på Rudehøj efterskole. Jeg har tidligere skrevet om da Mads flyttede hjemmefra og da Mads afsluttede sit år på Rudehøj efterskole.

Vi har været meget glade og tilfredse med Rudehøj, og er sikre på, at det også er den rette efterskole for Albert. Rudehøj har nogle inklusionspladser til unge med ADHD, men da Victors primærdiagnose er autisme, så skal han ikke på Rudehøj. Derfor har vi ledt med lys og lygte efter en anden efterskole til Victor. Vi troede, at han skulle på en alm efterskole med nogle inklusionspladser, men efter en længere process, hvor vi troede, at vi havde fundet noget, fandt vi ud af, at de ikke ville have inklusionselever før i 10.kl. Med mindre end et år til start var vi en smule pressede. Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre. Ville det ende med at vi skulle flytte? Skulle vi splitte op, så Albert kunne gøre sin skolegang færdig på Christiansø? Hvad havde vi overhovedet af muligheder??

Det var en hård tid, fordi vi var splittede mellem helst at ville blive på øen, men samtidig skulle finde den rette løsning for Victor.

I september skulle vi alligevel til Sjælland, så vi kørte en dag tidligere, så vi kunne nå ned til Faxe Ladeplads. I Faxe Ladeplads ligger Waldemarsbo efterskole, som er en specialefterskole med en del autister. Vi blev vist rundt af et par elever og sluttede af med en samtale med forstanderen. Efter et par timer kørte vi nordpå med en god mavefornemmelse. Det virkede som et rigtig godt sted og Victor virkede tilpas, så vi øjnede et lille håb om, at det hele ville lykkes alligevel.

Efter en noget forlænget weekend skulle vi beslutte os og ikke mindst Victor skulle beslutte sig, så papirerne kunne sendes afsted. Victor skrev under – jeg kan fortælle, at der ikke er nogle krav til en underskrift – og papirerne blev sendt afsted. Og så var det bare at vente på at skolen besluttede, om Victor kunne gå der. En lang ventetid, hvor vi igen ikke vidste, om vi var købt eller solgt. Det var ikke helt til at holde ud.

Men så i mandags midt på formiddagen kom en mail fra Waldemarsbo. Victor har fået en plads til næste skoleår!!😊 En kæmpe lettelse har ramt os. Og nu kan vi endelig begynde at planlægge lidt fremtid igen. Vi er glade og har virkelig en god fornemmelse for skolen og er overbeviste om, at det er det helt rigtige sted for Victor. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Victor er helt klar om 9 måneder, og at han får nogle gode og oplevelsesrige år på Waldemarsbo.

Da jeg skrev til Luna for at fortælle hende den gode nyhed, gik der ikke lang tid før hun ringede. Jeg kunne ikke lige tage telefonen, så jeg ringede tilbage et par timer senere. I røret kunne jeg høre det kæmpe smil Luna havde af glæde over, at hendes lillebror er kommet ind på den helt rigtige efterskole. Hun var så glad, at hun bare havde gået rundt og smilet siden hun fik min besked. Sikke en søskendekærlighed❤️💚

Nu har jeg ikke lige nogle billeder fra efterskolen, men I skal da ikke snydes for et lille billede fra øen😉 En smuk solopgang som nogle af jer måske har set på Facebook eller Instagram. Hvis I ikke følger mig der, kan jeg kun opfordre til det, da der kommer flere små glimt fra øen de steder end her på bloggen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s