Juleforberedelserne er så småt startet

Den mørke tid er for alvor kommet, så Flemming mente, at det var på tide at få sat vinterbelysningen op. Vi kalder det ikke julelys, for så kan vi lade det hænge lidt længere😉😄 Vi kører med samme model som de sidste tre år, hvor vi har boet i lejligheden, og jeg synes stadig, at det er smukt og hyggeligt. Der kommer lidt mere oppe skuret, men det er ikke til at vide, om det bliver i denne eller næste weekend.

Tidligere har jeg lavet julesnaps, men de sidste par år har jeg ikke fået det gjort. Den anden dag tænkte jeg, at i år måtte jeg hellere få det gjort. Det smager jo godt! Den ene snaps bliver næsten likør-agtig og skal stå i noget tid. Da jeg sad og kiggede opskrifter i dag, opdagede jeg, at den skal stå og trække i 40 dage. Jeg havde lidt glemt, at det var så lang tid. Så de sidste ingredienser blev købt og nu står både julelikør og julesnaps i skuret og hygger sig. Og jeg glæder mig til de er klar til smagning🥃

Ellers har jeg prøvebagt noget, der skal bruges i starten af december, og jeg siger ikke hvad det er endnu🙃 I weekenden skal jeg igang med dej til pebernødder, som kommer i fryseren – altså dejen – så det er nemt at lave en portion af forskellige ting, hvis min opmærksomhed kræves mere andre steder end med bagning. Håbet er, at jeg er lidt mere forberedt på forhånd og ikke synes, at jeg skal nå det hele i løbet af den første uge i december.

Jeg vil frygtelig gerne inspireres, så hvad laver I af juleforberedelser? Hvilke julebagerier kan ikke undværes?

6 thoughts on “Juleforberedelserne er så småt startet

 1. I adventstiden synes jeg, der skal pebernødder til. De må gerne være klar så de kan nydes til julekalenderen i TV. Senere kommer sirupskager (nogen kalder dem brunkager) og vaniljekranse. Sidst men ikke mindst skal der koges klejner tæt på jul.

  Like

  • Kære Aase
   Sejt at du simpelthen har opdelt kagerne efter hvornår i december de hører til. Det må give lidt mere ro på ift at det hele ikke nødvendigvis skal være klar til 1. december.
   Klejner smager fantastisk, men jeg har aldrig prøvet at lave dem selv. Jeg ved faktisk ikke hvorfor, men jeg har aldrig rigtig haft dem med i julebage-tankerne. Jeg kan heller ikke huske at vi kogte klejner, da jeg var barn.
   Glædelig adventstid lige om lidt😊

   Like

 2. Jeg syntes året har været mærkelig og nu jeg læser ja har heller ikke fået lavet jule snaps. Øv øv men har lyst til hygge i år, så har planer om at bage jødekager dem jeg bedst kan lide af småkagerne.

  Like

  • Kære Jonna
   Jødekager er gode, men det er faktisk ikke noget jeg plejer at bage. Men i år ligger dejen allerede i fryseren, så de er nemme at bage, når det er lidt mere juletid end nu.
   Rigtig glædelig december om lidt og gode bagelyst😊
   Kh Charlotte

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s