En lille redningsaktion 

Den her uge har været totalt crazy😱🙃 Jeg kan ikke huske at vi har haft så travlt tidligere i de snart 4 år vi har boet på Christiansø. For bare at nævne nogle få ting, så var jeg på Bornholm fredag-lørdag i sidste weekend, en tur til hudlæge med Albert mandag på Bornholm og til møde sammen med Flemming på Bornholm tirsdag – begge dage afsted kl 11 og hjem kl 16.10. I går tog vi til Jylland, da Mads skulle hentes på efterskolen i dag. Og så har der været skolekomedie, forældremøde og skoleafslutning med fællesspisning oveni. 

Men nu trækker vi vejret igen😊 

En så travl tid betyder også, at jeg ikke når alt det jeg gerne vil. Og der sker jo mange ting på øen som jeg gerne vil fortælle om. Nogle er små hyggelige ting, andre lidt større – men som regel alligevel hyggelige. Så planen er, at der kommer lidt indlæg her de kommende dage😉

Den første ting er en af de små hyggelige ting, men dog med stor betydning. Vi havde nemlig en redningsaktion i sidste weekend. Og det har ikke noget med den helikopter der kom flyvende, mens jeg gik rundt med en journalist fra Kidz news. 

Den var vist bare ude og kigge til os, når den alligevel var til Folkemøde. 

Den redningsaktion, jeg taler om, har et meget vigtigere formål! 

Hvis man har været på Christiansø, så har man formentlig også lagt mærke til at der er en del måger. Og hvis man kender mig lidt, så ved man, at jeg er ikke er stor fan af dem. Og slet ikke i min have. Og slet slet ikke hvis der er en rede med æg eller unger😠 Jeg vil rigtig gerne have lov til at bruge min have, som jeg har lyst uden at blive jagtet. Det har ikke helt været muligt, fordi der var en måge, der havde lagt sig på rede på muren ind til den ene nabo. Og den var mildt sagt ikke imponeret af, at jeg kom og brugte haven. Så jeg blev jagtet, indtil jeg gik. Jeg snakkede med vores fuglemand om det, og vi aftalte, at hvis ungerne hoppede ned i vores have, så skulle han nok hjælpe med at flytte dem. I sidste weekend var æggene klækket, og gæt hvilken have de valgte🙄 De må bestemt være fordi, vi virker så rare😁

Flemming havde fortalt mig om ungerne tidligere på dagen, og senere gik han op og ordnede have. Græsset skulle bl.a have en tur med trimmeren. Og da mågemor ikke brokkede sig, gik Flemming ud fra, at ungerne var blevet flyttet. Lige indtil de kom hoppende ud fra en busk, og den ene blev ramt😱 Der var blod på trappen, så vi gik ud fra, at den nok ikke klarede det. Jeg gik hen til Møllehuset og bankede på, og sammen med fuglemanden gik jeg tilbage til haven. Heldigvis viste det sig, at det kun var noget svømmehud der var blevet ramt, så den skulle nok klare sig. 

De to andre unger havde søgt skygge for solen og var ikke helt nemme at finde. Men efter lidt tid lykkedes det.


De blev sat ind i haven ved siden af, som ikke bliver brugt for tiden, så nu kan vi bruge vores have igen. 

Om det var ungerne eller vores have der blev reddet, kommer nok an på øjnene der ser😉 Vi er i hvert fald godt tilfredse😊

Nu er det sovetid. Der er “nogen”, der åbenbart skal vækkes i morgen😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s