Statsbiblioteket

For et par uger siden var jeg så heldig at komme på kursus på Statsbiblioteket. Det udviklede sig til en ret sjov historie, som i hvert fald har lært mig en vigtig ting: en lille detalje som adressen, kan vise sig at være ret vigtig.

Jeg havde aftalt med min kusine, at jeg skulle overnatte hos hende, da jeg jo var nød til at tage hjemmefra dagen før. Om aftenen sidder vi og hygger og klokken nærmer sig sengetid. Min kusine spørger om, hvornår jeg skal møde. Jeg er så tjekket, at det har jeg ikke styr på. Det er jo først dagen efter 😉 Jeg finder programmet og konstaterer, at det først er kl. 10. Vi snakker videre, og jeg spørger, om hun ved hvor Statsbiblioteket ligger. Og jo det mener hun da nok, sådan ca. Noget med hen til Rundetårn og så dreje og noget mere. Jeg googler for at finde adressen og får en adresse i Århus. Men det kan jo ikke passe, så jeg prøver igen, men samme resultat. Her begynder panikken at brede sig og jeg sidder og griner lettere hysterisk. Jeg finder mailen med bekræftelsen og kan nederst med småt læse en adresse i Århus!! Jeg befinder mig på daværende tidspunkt i en lejlighed på Frederiksberg klokken 23, kun 11 timer inden mit kursus starter.
Efter lidt panisk søgen på rejseplanen har jeg lagt en slagplan. Hvis jeg tager S-toget kl. 6.35 og lyntog videre til Århus, så kan jeg være på Statsbiblioteket ca 15 min forsinket. Det er ok, situationen taget i betragtning. Behøver jeg sige, at jeg ikke sov ret godt den nat?

På Statsbiblioteket hørte vi om flere interessante ting. Dem skal jeg ikke kede jer med, men jeg blev klogere 🙂 En ting vil jeg dog nævne. Statsbiblioteket HAR ligget i København, så jeg var ikke helt galt på den. Selvom jeg nok ikke helt kan huske det, da det var for ca 100 år siden. Efter en brand besluttede man, at de to eksemplarer der skal afleveres af alle udgivelser, ikke skulle være i samme bygning. Derefter flyttede man det ene eksemplar til Århus.

Efter frokost var vi rundt og se Statsbiblioteket, hvilket jeg syntes var meget spændende. Vi var bl.a oppe i tårnet på 17 etage. Sikke en udsigt over Århus derfra.

 

Vi var også nede i kældrene. Jeg kan ikke huske, hvor mange kilometer bøger der er, men det er mange. Rigtig mange!! 

Måske er det bare mig, men jeg kunne godt have brugt et par timer på at gå rundt og kigge på de gamle bøger mm der stod. Man turde ikke røre dem, men bare gå og læse på ryggen af dem var virkelig interessant🤓


Hele tårnet, som ikke ligner et tårn, men mere en høj, gul bygning, og 3-4 kældre er fyldt med bøger og andre udgivelser. Men det kræver jo også noget plads, når skoleblade, nyhedsbreve og små pjecer skal gemmes ud over bøger og store værker og kæmpe kort.


Ud over det som var programsat, var der også mulighed for at snakke med de andre. Tilfældigvis kom jeg til at sidde ved siden af en fra Rønne Bibliotek. Og det udløste nogle ideer, til hvordan jeg kan lære endnu mere om biblioteksverdenen 😊 Så det glæder jeg mig til skal føres ud i livet. 

One thought on “Statsbiblioteket

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s