Når tingene helst skal være som de plejer

Gennem mange år har det været en udfordring at købe nyt tøj til Victor. Jeg har hele tiden forsøgt at finde noget tøj, så det ikke var alt for svært for ham. Da han fik diagnosen infantil autisme sidste efterår, gav det meget bedre mening, at han havde det svært med nye ting. Hvor mange gange jeg ikke har købt noget tøj, som bare kom til at ligge på hylden eller blev smidt på gulvet, eller kunne ødelægge morgenen hvis jeg alligevel ville give ham det på. Som voksen synes jeg, at han skal have lidt forskelligt tøj, det er kedeligt med det samme hver dag. Så jeg forsøger, at rykke ham lidt, samtidig med at jeg respekterer hans behov. Så når nu mange bukser har huller på knæene, så måtte jeg på jagt efter nye. Det optimale er mørke, bløde bukser uden tryk. Og heldigvis har krymmel stadig Victors str. Så i går bestilte jeg 3 par bukser magen til nogle han i forvejen har 3 par af. De nye er bare en tak større. Jeg har også bestilt 3 nye ens bluser, som han ikke har haft før, men han kender stoffet og modellen. Næste udfordring bliver at få smidt det gamle tøj ud, for det vil han heller ikke have. Hvis han ser enten sit eget eller mit tøj i skraldespanden, så hiver han det op og lægger det ud i tøjværelset, uanset hvor slidt det er. Så det er med at huske at smide det helt ud, inden han opdager det. Og sådan har han det med stort set alt beklædning…og mange andre ting. 

I går kom en lille pakke til mig. Det var fra vores tandlæge. Når Victor skal have ny tandbørste, skal den også helst være magen til den gamle. Forrig gang tandlægen var på øen skulle Victor have ny tandbørste. Tandbørstning er i forvejen tit et issue, så vi gør hvad vi kan, for at det er så “normalt” som muligt. Men tandbørsten SKULLE skiftes. Tandlægen havde nogle forskellige med, men ingen grønne – som er Victors farve. Tandlægens mand skulle komme dagen efter og tog nogle grønne tandbørster med. Victor valgte den ene og har været glad for den. Da jeg så havde været til tandlæge på Bornholm fik jeg en ny tandbørste med hjem til Victor. Desværre var børsterne hvide og ikke orange, så den kunne ikke bruges. Pakken i går indeholdte fem nye grønne tandbørster med orange børster. 

Jeg blev så glad for at tandlægen lige gjorde lidt ekstra for at hjælpe Victor med at gøre tandbørstningen lidt nemmere. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s