Når man ikke selv bestemmer – eller noget om at blive 40 år

Så kan jeg vist ikke trække den længere med at fortælle om et par fødselsdagsfejringer, jeg stadig kan blive helt høj af at tænke på.

Det hele startede for efterhånden meget længe siden tilbage i januar, hvor Flemming sendte en mail ud til alle dem, han påtænkte at invitere til sin fødselsdag. Den første mail var en forespørgsel for at finde ud af, hvilken dato flest kunne. I februar blev der igen sendt en mail ud, denne gang med den endelige dato. Der havde dog sneget sig en fejl ind i den mail, så i marts kom den tredje mail ud med rettelsen. På dette tidspunkt er der stadig ikke sendt invitation ud endnu. Fra marts til juni er der ro fra fødselaren, til stor undren for flere af de påtænkte gæster. I juni bliver den endelige invitation sendt ud til gæsterne. Folk der kender Flemming, vil nok betragte ham som en mand af få ord, men det tror jeg ikke på mere. Når Flemming sætter sig ved en computer flyder ordene og humoren. Således endte hele “invitationen” med at indeholde over 3000 ord!

I starten af sommerferien sendte vi jo de tre yngste på ferie hos bedsteforældrene. Når man ser, hvordan vores køkken så ud i den ene af de to uger, er det nok meget godt, at det kun var Mads, der var hjemme. Flemming havde planlagt, at vi skulle have tapas serveret på nogle fancy fade og tallerkener. Det hele skulle mættes med olie, så vi måtte spise i stuen, hvilket ellers normalt er forbudt, men i denne situation en nødvendighed. Det hele blev pakket ned og transporteret til Jylland – godt vi er vant til meget oppakning 🙂

Efter en dejlig uge på SommerOase i Odder tog vi afsted fredag morgen, for at gøre klar til 5-møde senere på dagen. Vi havde købt en del i københavn, men alt det sidste skulle købes, desserter skulle laves, teltet skulle sættes op, borde skulle dækkes osv. Men vi nåede det 🙂 Og heldigvis var vejret med os.

Serveringsfadene med en masse lækkerier. Og det smagte nøjagtigt lige så godt, som det ser ud. Drikkevarerne bestod foruden sodavand, bornholmermost, rødvin og rosévin af forskellige specialøl. Og når jeg siger forskellige, så er det i ordets bogstavelige betydning. Der var ikke to ens specialøl, så hvis man fandt en god én, så kunne man vælge at holde det for sig selv eller dele oplevelsen med andre, men man kunne ikke finde den samme igen.

Da Flemming jo er en mand af få ord, måtte han frem med den store fløjte for at få ørenlyd.

Hovedretten var Flemmings bord. Desserten tog jeg mig af med god hjælp fra min mor. Det var lidt en udfordring at nå at lave det hele, så det også kunne nå at sætte sig. Det er lidt svært at se, der blev lavet hindbærmousse, brownie, lille glas med to kugler is, limefromage og et glas galiano. 


Alt imens Flemming planlagde sin fødselsdag nogle dage før selve dagen, var jeg igang med at planlægge selve dagen. Heldigvis bor vi på en ø med mange hjælpsomme mennesker. Så for at der ikke skulle være nogle afslørende spor herhjemme, havde jeg fået hjælp fra Morten til at lave invitationerne. Anne Eva og Erik tog imod tilmeldinger og Anne Eva fordelte de sidste invitationer, efter vi var taget på sommerferie. Det mest spændende var, om en ø, hvor snakken løber, kunne holde tæt overfor Flemming. Og jo tættere vi kom på dagen, jo mere nervøs blev jeg for at det skulle blive afsløret for tidligt.

Mens vi går og forbereder i Jylland, siger Flemming, at han nok vil invitere Anne Eva, Erik, Marie og Morten om aftenen på selve dagen. Jeg har lidt svært ved at holde masken, men syntes, at det er en god idé 😀 Heldigvis spiller de med og vil meget gerne komme til hans fødselsdag. Når nu man bliver 40 år, har man ikke så mange valg – der skal en kasse øl i baggården, så vi bliver enige om, at de bare kan komme med hjem, når vi er færdige der.

Tirsdag d. 26/7 bliver Flemming 40 år. Han tager på arbejde som sædvanligt, hvilket passer mig ganske glimrende, for så har jeg tid til at gøre de sidste ting klar. Til formiddagskaffen lufter han muligheden for at holde fri til frokost, hvilket jeg officielt synes er fint, men stresser ret meget over, da jeg skulle bruge eftermiddagen på at gøre klar i Kongens Have. I løbet af kort tid får jeg hentet duge hos Pia og sat alt jeg skal bruge op i Vagten. Flemming holder heldigvis først fri kl. 14. Under påskud af at skulle en tur i vandet suser jeg i Kongens Have og får gjort klar med duge og “reserveret”skilte sammen med Anne Eva – vi nåede ikke i vandet 😉
Drikkevarerne var lidt en udfordring at få kolde, men mandag kom hjælpen. Tak Rikke! Lars havde lovet at hjælpe med at køre øl og vand, så de blev sat på køl mandag og kørt til Kongens Have tirsdag i en grå kasse, så de kunne holde sig kolde i det gode vejr.
Inden vi går op i baggården, dækker vi bord herhjemme og gør det meste af maden klar. Til festen i Jylland havde vi købt noget træbestik, som Flemming ville bruge igen. Vi vidste, at vi havde taget resten med hjem, men vi kunne ikke finde det. Snakken gik om, at vi da havde set det og gad vide hvor det var blevet af…(Kongens Have). Tilsidst må vi gå og finde på noget senere, for vi skulle jo op og give den kasse øl. Vi står udenfor og nyder det gode vejr. Folk kommer forbi og ønsker tillykke og drikker en øl. Vi havde aftalt med Marie, Morten, Anne Eva, Erik, Pia og Hans, at de ville blive, så det ikke virkede alt for mærkeligt, at alle pludselig var væk. Ungerne var “gået hjem” (i Kongens Have).

kl. 17.05 ringer Lars og siger at Victor er kommet til skade nede i Kongens Have, og det ser slemt ud. Flemming tømmer sin øl, og vi skynder os derned. Det eneste jeg tænker på, er “du må ikke grine”, så jeg hoster istedet for og “det lykkedes!!” 

Victor er ikke kommet til skade, hvilket Flemming ret hurtigt konstaterer, da han ser Victor rende rundt. Til gengæld står stort set alle voksne fra øerne og er klar til at holde surprise-fødselsdag 🙂 🙂 Tænkt sig at Flemming var den eneste på øerne, der intet anede om festen. Både børn, unge, voksne og mange gæster vidste det, men det var lykkedes at holde det hemmeligt for fødselaren👏🏼👏🏼 Flemming har fortalt, at der i hvert fald gik en time før han havde fattet det. 

Gaven fra børnene og mig var flybilletter til Madrid i efterårsferien. Øen havde slået sig sammen om en “lille” gave, som var et tilskud til turen😊

Der var en fantastisk stemning hele aftenen, og heldigvis havde vi igen vejret med os. 

Pia havde sørget for maden, som var nogle lækre spyd og dip. 

Vi fik overtalt Søren til at spille på sin harmonika. Super hyggeligt. 

Og det medførte at der blev sunget til langt ud på aftenen. Her er det Birthe der er i aktion. 

En fantastisk skøn aften sluttede på Flisen med de gæster Flemming havde inviteret😊😍

Tak for hjælpen til alle involverede. Jeg havde ikke kunnet gøre det uden jer😘 

Kære Flemming😘 Ja det var mig😂 Jeg håber du havde en uforglemmelig aften. Jeg elsker dig 💜😘😘

2 thoughts on “Når man ikke selv bestemmer – eller noget om at blive 40 år

  1. Tak for en dejlig weekend hos jer, tak for en mega sjov sejltur (vippetur) rundt om Ertholmen og se rigtig mange sæler, det var meget interessant. Kærligst farfar og farmor.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s