Sugarcookies og Royal icing

Efter at have set de mest fantastisk pyntede småkager på slyngebarn, var der ikke nogen vej udenom…det skulle prøves sammen med Luna.

Opskriften på sugar cookies fandt jeg hos mordanmark. Den er nem at gå til.

200g smør
200g sukker
400g mel
1 æg
Jeg puttede også lidt vaniliesukker i for smagens skyld, men man kan sikkert også putte anden smag i, det vil jeg i hvert fald prøve næste gang. De er ikke den store smagsmæssige oplevelse, men de er sjove at pynte. Til jul går vi sikkert amok med at pynte peberkager 😉
Det hele puttes i røremaskinen og røres godt sammen. Det bliver en forholdsvis hård dej, så i mangel af røremaskine ville jeg ælte den sammen i hånden.
I køleskab i et par timer – eller i fryser i 15 min har jeg hørt – og så rulle den ud til ca ½cm tykkelse. Jeg tog den hurtige måde og brugte kun to forskellige udstikkere. Næste gang skal vi lege lidt mere med formene også.
Tilsidst i ovnen på 180 grader i 8-10 min. Vores blev ret lyse, men jeg turde ikke give dem for meget, så de ikke blev for tørre.
Efter bagning skal de stå til dagen efter. Jeg smed et viskestykke over – så frister de heller ikke så meget, når der er børn, der går forbi.
Dagen efter lavede jeg royal icing – et bæger past. æggehvider og ca 300g flormelis røres sammen i hånden. Den skal være meget stiv. I en sprøjtepose med en rund tyl og så tegnede vi rundt langs kanten på alle kagerne.

Mens det satte sig, begyndte vi at blande farver og fortynde royal icing. Jeg lavede flere fejl og endte med at pakke det hele sammen og gå væk og trække vejret.
For at spare brugte jeg en frysepose, men den er simpelthen for tynd, så fremover bruger jeg rigtige sprøjteposer. Jeg er ret glad for dem jeg har liggende i skuffen. Det er engangsposer, hvor man køber 50 stk i en rulle. De er magen til dem her fra Mette Blomsterberg Jeg bruger dem også til, når jeg laver forskelligfarvet dej i muffinsforme, og til vandbakkelsesdej er de geniale.
Den anden fejl jeg lavede var, at jeg ikke havde gjort det hele klart på forhånd. Jeg tænkte, at jeg da godt kunne blande de sidste farver, mens Luna begyndte at pynte. Men det duer ikke. Royal icing danner ret hurtigt en skorpe, som er svær at røre ud, og hvis det er kommet i sprøjteposer, er det vigtigt at lægge spidsen ind i en ren fugtig klud, når den ikke er i brug.

Efter jeg havde trukket vejret og der var gået nogle timer, havde jeg søgt lidt mere på det store net. Jeg kunne så konstatere, at vi havde lavet vores royal icing for tyk. Den kunne ikke flyde ud – overhovedet. Så jeg gik i køkkenet igen lavede en ny portion, fortyndede med lidt vand – der skal virkelig ikke ret meget til, vi snakker om få dråber af gangen – og blandede farver i. Jeg bruger pastafarver fra Wilton De er meget koncentrerede og ændrer ikke på konsistensen. Jeg har kun 4 koblinger til tyllerne og kun 3 tyller, der kunne bruges, så vi nøjedes med 3 farver. Flere tyller og koblinger må komme på ønskesedlen, så vi kan lege med endnu flere farver en anden gang.
Hvis man ikke bruger royal icing med det samme, skal skålen dækkes til, da det bliver meget hårdt, når det tørrer.

Luna var så klar til at lege, så det var bare med at komme i gang, da der var blevet ro fra drengene. Og Luna var ikke til at stoppe. Ideerne fløj ud af hovedet på hende og blev til de fineste kager.

De har stået på spisebordet natten over for at tørre, og mon ikke de bliver spist i løbet af påsken 🙂


  

2 thoughts on “Sugarcookies og Royal icing

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s