Far, mor og ADHD 

Om ca en time kommer der et program på DR1. Det hedder Far, mor og ADHD. Jeg regner helt klart med at skulle se det, hvis ikke i aften så i morgen formiddag. Jeg skal se det, fordi vi har mindst et barn med ADHD. 

Ud fra beskrivelsen af programmet er det dog ikke uden en hvis skepsis, jeg skal se det.  

 
Jeg har desværre ikke fået sat mig voldsomt meget ind i ADHD endnu, da jeg i første omgang har haft fokus på autisme, som er det, der er mest tydeligt hos Victor. Men jeg ved en ting, og det er, at ADHD ikke skyldes dårlig opdragelse! Derfor er jeg meget skeptisk, når der i programbeskrivelsen står “og måske endda fjerne den helt”. Forældre til børn med ADHD får gang på gang smidt i hovedet, at det er forældrenes egen skyld, dårlig opdragelse, hvorfor vil du have en diagnose på dit barn, diagnosesamfund osv. Jeg tror simpelthen ikke på, at der er nogen forældre, der ønsker sig en diagnose til deres barn, hvis de kunne vælge. Alle forældre ønsker sig sunde og raske børn, der trives i et alm samfund uden ekstra støtte eller brug for medicin. Måske viser udsendelsen, at med de rette værktøjer kan man komme så langt, at barnets ADHD ikke er så tydelig mere i hverdagen, men det er jo ikke det samme som at den er væk. 

God aften til alle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s