Et par opskrifter

for længe siden lånte jeg en opskrift af Marie på müslistykker. De er lavet af en masse kerner, nødder og tørret frugt, og så kondenseret mælk – som er kommet til at hedde konstateret mælk efter Victor var oppe og skulle købe noget og ikke helt kunne huske hvad det hed, men Jytte vidste heldigvis hvad han mente 🙂 Stykkerne smagte fantastisk og er helt sikkert både billigere og sundere end de købte müslibarer, som jævnligt kommer med til formiddagsmad i skolen. Skabet var fyldt med kerner og især mandler, så jeg måtte igang igen. Desværre kunne Marie ikke finde opskriften, så jeg måtte på jagt på nettet. Og det lykkedes heldigvis at finde noget der unægteligt minder om den forsvundne opskrift. Så får at den ikke bliver væk igen og andre måske også kan få glæde af den kommer den her.

Müslibar med konstateret mælk

1 ds kondenseret mælk – vi kan få det i vores lille bitte butik, så forestiller mig at det findes i de fleste butikker
250g havregryn
75g kokosmel
100g tørret frugt – første gang brugte jeg tranebær, det var ungerne ikke vilde med men jeg synes det blev lidt mere friskt
125g blandede kerner
125g blandede nødder – første gang brugte jeg kun usaltede peanuts, men det er bedre med en blanding

Det tørrede frugt skæres i små stykker og nødderne hakkes groft. Det hele blandes i en skål og kondenseret mælk blandes i.
Bagepapir i bradepanden og massen op i. En dobbeltportion passer til en bradepande hos mig.
Det trykkes ud, hvilken nemmest gøres med lidt vand på fingrene. I ovnen på 130 grader i en time.
Jeg skærer dem ud ret hurtigt efter de er kommet ud af ovnen, men lader dem så ligge og afkøle på pladen.
Der bliver en del af en dobbeltportion, men her i huset ryger der hurtigt nogle stykker på en dag.
Jeg fik ikke taget billede da de var nylavede – det burde jeg – men her er de sørgelige rester efter nogle dage

IMG_5276.JPG

Jeg havde også en del mandler, så besluttede for at forsøge mig med saltede mandler. Igen var google min ven, og jeg fandt disse skønne mandler

Det eneste du skal bruge er 200g mandler, 125g groft salt – jeg havde kun fint, så det brugte jeg – og 5dl vand.
Vand og salt koges op indtil saltet er opløst. Gryden tages af. Mandlerne i og så lige vente 20 min mens ovnen bliver 175 grader. Vandet hældes fra mandlerne, som fordeles på bagepapir på en bageplade. I ovnen i ca 15 min. Mine fik 5 min længere fordi jeg syntes det var for “våde” indeni, men det er nok en smagssag. Husk at rør rundt i mandlerne et par gange mens de er i ovnen.
Vupti har du de lækreste salte mandler

IMG_5277.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s