Traditioner holdes

På Christiansø har vi nogle traditioner, som ikke findes så mange andre steder i landet. Den ene er fastelavnsmandag, hvor nogle af de voksne er ude og rende. Man klæder sig ud, så man ikke kan kendes, og så går man rundt til forskellige på øerne, som så skal gætte hvem det er. Hvis man bliver gættet, giver man sig til kende og bliver måske budt på et glas et-eller-andet. Hvis man ikke bliver gættet kan man gå igen uden at give sig til kende. Tit er man mere end bare en, og hvis man kan lave en aftale med en af de andre, som man ikke normalt snakker så meget med, så er det endnu sværere at gætte.

I år var Mads og kæresten Sarah hjemme. Mads oplevede det lidt sidste år, men var ikke med ude at løbe, og Sarah skulle have den oplevelse med. Så vi pakkede os ind og gik på besøg hos folk. Desværre fik jeg ikke taget nogle billeder af det, men vi var helt sikkert et ømt syn 🙂 Og jeg tror, at de unge mennesker syntes, at det var en sjov oplevelse.

Fastelavn for børnene havde vi flyttet pga. vinterferien. Børnene har ferie mandag efter ferien også, så de har mulighed for at komme hjem, da der ikke sejler båd i weekenden om vinteren.
I går var der tøndeslagning i Kongens Have og hygge med fastelavnsboller, varm kakao, kaffe og kage. Alle var klædt ud og der blev gået til den, da tønden skulle smadres. Men først var der instruktioner, så vi forhåbentlig kunne undgå skader.

IMG_5143.JPG

Alle børn er klar i festlige kostumer

IMG_5142.JPG

Victor som cowboy

IMG_5150.JPG

Albert som pirat

IMG_5148.JPG

Og Luna som prinsesse

IMG_5151.JPG

Og når man slår som en prinsesse, så ender hele tønden med at falde ned på en gang 🙂

IMG_5153.JPG

Og så bliver man opgraderet fra prinsesse til dronning

IMG_5154.JPG

I dag startede dagen meget tidligt, da der var endnu en tradition, der skulle holdes i live. Børnene mødes på paraden kl. 6 og så går de rundt og riser op. De “lister” ind i soveværelserne og synger fastelavnssang, mens de slår på dynerne med fastelavnsris. Rigtig hyggeligt 🙂 Og jeg tror faktisk at børnene også synes at det er lidt sjovt at gå ind i soveværelserne og vække folk – eller det er nok mest det at hamre løs med risene, der er det sjoveste.

Klokken lidt over 8 kom de hjem, og så var der lige et par timer, til de skulle afsted igen. Klokken 10 var det tid at mødes og rasle hos alle. I år havde jeg bagt pølsehorn, da mængden af slik er rigeligt stor i forvejen i dag. Da de kom hjem vejede vi slikket og de ligger alle tre på ca 700g. Håber ikke de bliver alt for dårlige :-/

IMG_5158.JPG

I morgen er det hverdag igen, så det er tidligt i seng i aften. Men først er der dømt filmhygge på Victors værelse.

IMG_5159.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s