De sørgelige rester

Flemming nævner af og til, at hvis man skal bage brunsviger, så skal man sørge for at der er rigeligt snask på. Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har forsøgt mig med en brunsviger. Men Flemmings kommentarer har jeg været bevidst om.
I går aftes sad jeg og kiggede lidt rundt på slyngebarn. Tilfældigvis er der en tråd om opskrifter på brunsviger. Jeg tænker, at det måske er ved at være tiden til at forsøge med den kage og kigger derfor i tråden. Der er mange forskellige forslag til den bedste opskrift. Og fyldet bliver diskuteret noget. Skal det være med eller uden kagecreme?? Der er et par stykker, der anbefaler den samme opskrift, som er fra en blog. Jeg læser blogindlægget igennem og nogle af kommentarerne. Den lyder rimelig nem, og jeg beslutter sammen med Mads, at når de små er gået i skole, så bager vi den til håndværkerne.

Opskriften kan findes her hos sesamsesam

Den første del går meget godt. Men da jeg skal til at ælte smører ind i dejen, bliver jeg virkelig i tvivl, om jeg har misforstået noget. For dejen sejler rundt i smøret. Men efter noget æltning begynder det, at give mening, og tilsidst er det absolut samarbejdsvillig.
Da jeg også lige skal nå over at bade kl 9, hopper jeg i tøjet, mens fyldet smelter og dejen hæver. Mads er nu også ved at være klar til dagen.
Da dejen skal rulles ud, bruger jeg tricket med at klippe to fryseposer op og lægge dejen imellem. Det fungerer ganske glimrende 🙂 Mads får til opgave at sætte kagen i ovnen og tage den ud igen, hvis jeg ikke når tilbage. Den er svær at vurdere, da tiden er gået, men den ender med et par minutter ekstra. Jeg kan konstatere, at mængden af fyld nok ikke lever op til Flemmings krav, men så er der noget at arbejde videre på.
Kaffen bliver brygget, og vi går ned i Gl. Kro til 4 glade håndværkere.

Dommen er meget positiv. Fyldet er der ikke mangel på, da noget ligger under kagen, så den er godt smurt ind i snask. Selv kagen er lækker svampet, og slet ikke tør som jeg frygtede. Alt i alt en opskrift der skal prøves mange flere gange. Næste gang måske med kagecreme.

Jeg bagte dobbeltportion, så der var næsten til en hel bradepande. De sørgelige rester vil jeg gå ud og give børnene til eftermiddagshygge.

IMG_6011.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s