Weekend med hygge og småprojekter

Mandag…heldigvis er det ikke en dag, der hos børnene giver en træls morgen. De skal nemlig alle tre først møde kl 8.55. Så vi kan sove længe og komme roligt i gang med dagen og ugen. Dejligt 🙂 Weekenden er gået med mange forskellige ting. Der er lavet små praktiske ting i huset. Der er sat bogstøtte op på de nye boghylder, så bøgerne ikke vælter IMG_5006.JPG IMG_5005.JPG

Der er blevet hængt div. ting op, som har været et hængeparti. Nogle i længere tid end andre… IMG_5007.JPG IMG_5009.JPG IMG_5004.JPG

Der mangler lige at blive fremkaldt et par billeder fra Mads’ konfirmation og en forstørrelse til billedvæggen. Men ellers er det ved at være perfekt. Børnene har været i køkkenet. Luna bagte lagkager både lørdag og søndag. Det smagte fantastisk og er meget nemt. Det er en opskrift, der har været i min opskriftsbog i mange år, men som jeg aldrig har fået prøvet. Da Luna så gerne ville lave en lagkage, fik hun lov til at afprøve den. Jeg aner ikke hvor jeg har den fra, men her er den til jer 😉 3 dl havregryn 1 dl brun farin 100g smeltet margarine Blandes og dejen trykkes ud på bagepapir med en gaffel. I ovnen på 200 grader i 8-10 min. Lørdag lavede Luna tog bunde, men søndag blev det til mange små, så man fik hver sin lille kage. Der blev lagt bananskiver på den nederst bund, og smeltet chokolade vendt i flødeskum ovenpå, inden toppen kom på. IMG_5002.JPG

Lørdag aften stod Victor for maden. I skolen havde de fået en bog fyldt med lækre opskrifter. Det er en bog, der er delt ud til elever, der har madkundskab – i gamle dage hed det hjemmekundskab. Vores skole har fået et helt klassesæt, så alle elever har fået, også de små, der endnu ikke må være med i de eftertragtede timer. Så vi har nu tre eksemplarer stående 😀

IMG_5010.JPG

Victor havde selv fundet opskriften og fundet ud af, hvad der skulle bruges. Så det var bare med at komme i gang. Flemming var i nærheden og hjalp med småting. Der hvor han hjalp mest, var da vandet skulle hældes fra pastaen. Resten lavede Victor selv.
IMG_4990.JPG

Og det færdige resultat, der smagte fantastisk og blev spist af alle!
IMG_4992.JPG

Lørdag aften fik jeg prøvet nogle af frisurerne fra Lunas nye bog af, mens vi så Talent. Rart at have en pige, der gerne vil lave tøseting, så moren kan få lov til at lege lidt.
IMG_4994.JPG

IMG_4993.JPG

Søndag var vi i tømrerværkstedet for at finde nogle ting til nogle af dagens projekter. Drengene var med der ovre og så bliver der altid brugt tid på nye sjove ideer med små træklodser 🙂
IMG_5001.JPG

Inde på værkstedet stod der en låge fra en hytte. På lågen var dette lille vers. En af de mange små sjove ting, der rundt omkring på øen.

IMG_4998.JPG

Som afslutning på en dejlig hyggelig weekend lavede Flemming lammesteg i rømertopf. Som altid lækkert!
IMG_5003.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s