Arbejdet kalder

Tiden er knap. Jeg har fået en del at lave og mange nye ting at lære.
I weekenden havde jeg min første guidning. Jeg må indrømme, at jeg nok var temmelig nervøs på forhånd, da det var tre mænd, der havde Napoleonskrigene som deres store interesse. Englandskrigen i 1807-1814, hvor Christiansø var i ilden, var en del af Napoleonskrigene. Historiemæssigt kunne jeg ikke komme i nærheden af deres niveau, men jeg ville gerne have lidt styr på det alligevel. Samtidig var det min første rundvisning, så jeg havde det lidt som når jeg førhen skulle til eksamen. Jeg endte med at gå hjemmefra i god tid, da jeg gik og snerrede af familien…undskyld unger!
Heldigvis gik det super godt. Vi havde to hyggelige timer, hvor jeg bl.a. fik fortalt nogle af de sjove historier, der også er fra fæstningstiden. Det var en god start på den del af mit arbejdsliv. I dag kommer den næste rundvisning, hvor det er en skoleklasse. Det bliver noget helt andet, men jeg ved at jeg i hvert fald kan huske årstal og de små historier 🙂

Efter min rundvisning lørdag havde jeg lige 15 min inden jeg skulle op på kroen. Der var heldigvis ikke voldsomt travlt, så der var tid til, at jeg kunne blive sat ind i de forskellige ting. Det var sjovt at prøve det, men der er godt nok mange ting at lære, og mine fødder var bestemt ikke vant til at stå op i så mange timer. Mandag var jeg deroppe igen, og der kunne jeg allerede mærke, at fødderne havde det bedre, og jeg begyndte at få styr på nogle ting. Jeg har aldrig arbejdet med servering før, så alt var nyt, men jeg er fortrøstningsfuld 🙂

Søndag var det blevet Lunas tur til at holde fødselsdag for børnene. Heldigvis var det godt vejr, så det blev nogle hyggelige timer i Kongens have.
Kagen skulle være en iPod, så Flemming var igang med udsmykningen, som igen vakte stor jubel blandt de andre børn.

20140507-081609.jpg

Luna fik nok den bedst gave man kan give hende pt 🙂

>

20140507-081724.jpg

Jeg vil tro, at hun kommer til at bo i den T-shirt i lang tid 😀
Efter to hyggelige timer med leg, kage, bål og skumfiduser pakkede vi sammen og gik hjem igen. Jeg er vild med konceptet med at holde fødselsdag i Kongens have. 5 min efter man er færdig, er der ryddet op, og man er på vej hjem igen. Der er mulighed for bål, som altid er et hit, og der er masser af plads til at der kan leges forskellige lege. Og så er børnene bare fantastiske til at tage sig af hinanden 🙂
Mens vi legede, blev mågerne noget nærgående. Når man griller om sommeren skal man sørge for at have en vagt på grillen, da mågerne kan finde på at tage mad direkte fra grillen. Der er sågar nogen der har oplevet, at mågerne har taget fra tallerkenen! Så “mågevagt” er et kendt begreb. Vi glemte det lidt, efter det meste af kagen var blevet spist, men heldigvis opdagede vi, at der var nogle meget nærgående måger. En hurtig løsning blev at sætte nogle små træspyd i kagen, og det viste sig at være meget effektivt. Flere gange kom en måge og dykkede ned mod kagen, men skiftede retning, da den så spydene :-D3

20140510-095516.jpg

20140510-095522.jpg

I løbet af ugen er jeg også begyndt oplæring på posten, hvor jeg skal være afløser. Så nu har vi fået en af de unge til at passe Albert, når det kniber med at få det til at hænge sammen.
Oveni alt arbejdet – som jeg nyder at komme igang med – har der i denne uge også været skolebestyrelsesmøde, skole-hjem samtaler, gymnastik og 5-møde.
Og så har vi lige en konfirmation om godt en uge, der skal planlægges færdig. Tænk sig at vores lille dreng allerede er blevet så stor…

Men der er også tid til hygge med børnene 🙂 Den anden dag gik jeg en tur sammen med Victor. Vi kom op til Pumpen, hvor der er masser af frøer. Det er ret imponerende, hvor meget de kan larme – på den positive måde. Hvis man kigger stille ud over kanten, kan man se, hvordan de ligger og soler sig

20140510-133245.jpg

20140510-133255.jpg

Hvis man er lidt for hurtig hopper de væk

20140510-133331.jpg

3 thoughts on “Arbejdet kalder

  1. Kære Charlotte

    Jeg er blevet ledt til din blog af Susan Beuchert, som du vist kender :o) Hun har med STOR begejstring fortalt om dig og din blog, som hun selv følger nært. Jeg har nu endelig selv fået fulgt linket, jeg har fået tilsendt, og hun har ret Susan – det er spændende! Jeg arbejder selv pt. på øen Endelave, der ligger ud for Horsens Fjord i Kattegat, arbejder med at vække det kæmpe potentiale, der er på øen, og få alle komponenter til at spille sammen og dermed skabe synergi. Jeg tænke lidt på, tager du nogensinde ud og holder foredrag? Jeg kunne rigtig godt forestille mig at arrangere et foredrag om Christiansø på Endelave. Det tror jeg vil være et tilløbsstykke for både lokale endelavitter og folk fra fastlandet. Vi har ikke millioner at dele ud af, men hvis du synes om idéen, så finder vi ud af noget.

    De bedste hilsner og på forhånd mange tak
    Iben Sofie Jønch

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s