En smuttur til Rønne, eller hvordan man også kan tage til lægen

Luna og Victor skulle til læge i Rønne, så vi måtte tage en smuttur med to overnatninger på Bornholm. Ren luksus at have to døgn med kun to børn 😉 Vi havde lånt et hus af nogle på Christiansø, hvilket var rigtig dejligt, så vi havde en base.

Turen fra Christiansø var ikke så slem. Det blæste kun ca 10 s/m. Men for at forebygge søsyge havde jeg besluttet, at vi skulle nedenunder og ligge ned. Så har jeg det bedst, og så kan jeg bedre hjælpe hvis der bliver brug for det. Men det gik uden problemer. Luna faldt næsten i søvn, Victor forsøgte at ligge stille, og jeg forsøgte at slappe af, når Victor ikke lige skulle sige noget 🙂
Sådan ser det ud, når vi har fået indrettet os. Victor var stået op efter at have ligget i en time.

20140108-114602.jpg

Vel på Bornholm gik turen med bus mod Sandkås. Og da bagagen var stillet ind i huset og der var tændt for varmen, hoppede vi på bussen igen og tog til Rønne på indkøb.
Når vi er i land, køber vi tit lidt stort ind af de ting vi bruger meget, det vi ikke kan købe i butikken eller det der lige er på tilbud. Denne gang var der billige øl og sodavand, så vi havde en sækkevogn med 🙂
Der blev dog også tid til hygge. Vi tog ud og spise tirsdag aften på en lille hyggelig restaurant.

20140110-201026.jpg
Det var virkelig rart at have mulighed for alenetid med midterbørnene. Det er sjældent, at jeg har de to for mig selv, så jeg nød det virkelig.

Onsdag sov vi længe. Ikke noget vi skulle nå – før kl 13 – så det nød vi. Stille og roligt ud ad døren og med bussen til Rønne. Dagen gik med lægebesøg, besøg i BR, indkøb og tur på skøjtebanen

20140110-205426.jpg

Lægebesøget gik godt. Ikke noget alvorligt, men vi tager turen igen sidst i februar.

Onsdag aften hyggede vi i det lånte hus med burger, dessert, sodavand, chips og film mens vi sad i sengen ❤
Vi blev dog lidt trætte af bustiderne, da vi fandt ud af, at vi skulle med lidt i 8 næste morgen, for at nå båden kl 10 i Gudhjem. Men heldigvis ved de søde børn godt, hvornår de skal høre efter og hjælpe. Så det meste blev pakket onsdag aften, og torsdag morgen blev det sidste smidt i taskerne, støvsugeren blev trukket, og vi kom afsted i god tid. Victor tog sækkevognen med fem rammer øl og sodavand, jeg tog de to kufferter, Luna tog de løse poser, og så en rygsæk til hver.
Hvis man kender Gudhjem, så ved man nok også at bakken ned mod havnen er lang og lidt stejl. Victor kender godt bakken, så selvom han er meget stærk, var han ikke sikker på, at han selv kunne klare sækkevognen ned ad bakken. Han foreslog, at han blev oppe – der var vejarbejde så han havde ikke noget imod det – og så skulle jeg sammen med Luna gå ned med kufferterne og så op efter sækkevogn og Victor bagefter.

20140110-215453.jpg

Når man kommer i god tid, er der ingen grund til at kede sig. Der er altid nogen på “Peter” man kan snakke med eller holde øje med de ting der sker.

20140110-215728.jpg

Snart var turen slut. Vi manglede kun lige de sidste 18 km, som heldigvis var i roligt vejr omend lidt koldt.
Alt i alt en hyggelig tur. Men det er klart, det tager længere tid at tage til speciallæger, end hvis man bor i resten af landet. Men det er et af vilkårene ved at bo her, og vi får det bedste ud af det. Ser det som en god mulighed for have noget enetid med kun nogle af børnene – eller sig selv – som der ellers ikke er så meget mulighed for.

20140110-221355.jpg

PS. Jeg filter i weekenden med en flok skønne kvinder, men det kommer der noget om efter weekenden 😉

One thought on “En smuttur til Rønne, eller hvordan man også kan tage til lægen

  1. Hej Charlotte Kring! Jeg har læst nogle indlæg på din blog Kringlet og kigget billeder. Baggrunden er følgende: Sammen med mus.insp. Inge Adriansen laver jeg en antologi med titlen Masker og forklædning (Aarhus Universitetsforlag, 2014), hvor jeg sidder med billedredaktionen af en del artikler, bl.a. Thora Kjøller-Hansens artikel Christiansøs fastelavn og andre fornøjelser, Til den mangler vi illustrationer, bl.a. af “andre fornøjelser”. Kunne du evt. tænke dig at stille nogle billeder til rådighed og tage billeder 1-2 marts. Af dine eksisterende blogbilleder tænker jeg på Dans på Månen og selskabet nytårsaften. Vi har belønnet fotografer med en gratis bog, men når billeder bestilles burde vederlaget nok forhøjes. Hvis jeg får en mailadresse kan jeg sende artiklen. Lad mig høre din reaktion, de bedste hilsner – carsten.bregenhoj@elisanet.fi

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s