De små detaljer

Vi begynder så småt at være på plads i vores nye hjem. Ungerne skal lige have lært, at der er en underbo, og det giver nogle konflikter. Men det er nok meget godt, at de lige lærer at dæmpe sig lidt;-)

I får ikke lov til at se lejligheden endnu, for der er stadig for mange ting der flyder. Flemming regner med at tage til Bornholm i weekenden og få købt nogle reoler, et skab, kurve osv. Og så begynder det at hjælpe på det 🙂

Men nogle af de hyggelige/sjove små detaljer må I gerne se 😉

Det starter allerede på vej op ad trappen, når man kommer ind i opgangen. Faktisk er det på vej ned, jeg bruger den. Eller dvs reelt ved jeg ikke, hvad den er beregnet til, men jeg bruger den på vej ned ad trappen, hvis jeg har noget i den ene hånd. Trapperne er ret stejle, så den er rar at have fat i rundt i svinget.

20131009-080912.jpg

Og lidt tættere på. Det er egentlig bare en pind, der sidder i en god højde for mig. Måske den er til at hænge julepynt på – det vil Flemming elske 😉

20131009-081119.jpg

Over døren ind til selve lejligheden har vi hængt dette fine billede, som vi fik af Vivi og pigerne til vores skrub-af fest. Tak Vivi, du er så tit i vores tanker. Savner dig 💜

20131009-081513.jpg

Det er jo nogle gamle barakker, vi bor i. Og når der bliver renoveret forsøger man at holde det i gammel stil, overholde fredningerne og gøre det tidssvarende. Jeg tror ikke jeg har set et termovindue endnu. Men der er forsatsruder. Det er så hyggeligt 😉 Og de gamle “lukkemekanismer” – ved ikke hvad de hedder – er skønne

20131009-081917.jpg

Hende der boede her før, var ikke vild med gardiner i vinduerne ud mod vandet, hvilket jeg er helt enig med hende i. Så der blev syet nogle stykker, som passede til et vindue, sat ringe i og kroge i vinduet. Aftensolen kan være ret skarp, så de er geniale.

20131009-082206.jpg

De fylder ikke som gardiner, når de ikke bruges – så er de nemlig væk 😉 Og de er nemme at få op og ned.

To steder har vi bænke under vinduerne. Jeg synes, de er så hyggelige. Der er skabe under, så der er lidt ekstra plads.

20131009-082702.jpg

De store har værelser ovenpå. Og mellem Lunas og Victors værelser er der en sjov lille ting, som er ret vigtig.
Mellem deres værelser er der en låge i tilfælde af brand. Victor kan fra sit værelse gå ind til Luna og videre ind i lejligheden ved siden af.
Billedet er taget fra Lunas værelse. Lågen til højre er ind til Victor.

20131009-092112.jpg

Selvom køkkenet kun er 3 år gammelt, er der noget nostalgisk ved det for mig. Min farmor havde nemlig også et skab til viskestykker.

20131009-092350.jpg

Den sidste lille detalje er på dørene. Det er jo gamle håndtag, men det der er mest charmerende er nøglehullet. Der er sådan en lille klap for, som kan skubbes til side, når der skal låses/låses op. Om det er fra en tid, hvor man ikke måtte kunne kigge gennem nøglehullet, ved jeg ikke. Men sødt og fint er det.

20131009-092740.jpg

2 thoughts on “De små detaljer

 1. Hyggeligt med de små (historiske) detaljer…
  Som én spurgte om i tidligere indlæg, hvor mange børn er der under skolealderen? Går du hjemme med din(e) børn eller skal du arbejde?
  Nyd dagen… Mvh R

  Like

  • Ja det er nemlig rigtig hyggeligt 🙂
   Åh det glemte jeg da helt at svare på :-/
   Lige nu er der 5 børn under skolealder og så 12 i skolen 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s